Door Susanne van der Putt op 28 november 2021

André Smit lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe

De leden van de PvdA Olst-Wijhe hebben in een digitale ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart ’22 vastgesteld.
Zij schoven André Smit als lijsttrekker en kandidaat wethouder naar voren. Smit is in Olst-Wijhe geen onbekende. Als voorzitter van de Olster Harmonie en C.V. Iesselzotten Olst, maar ook voor zijn aandeel binnen Muziek Netwerk Salland en de werkgroep die ervoor zorgde dat de inkomsten uit oud papier bij de scholen, kerken en verenigingen bleef.

Smit heeft veel zin in zijn rol als lijsttrekker: “Het wordt tijd dat we aan de slag gaan in Olst-Wijhe. Kijken naar wat kan en niet alleen naar de beperkingen. Luisteren naar onze inwoners en ondernemers. Volgens mij komt het hier op neer als gemeente: zeg wat je doet en doe wat je zegt.”
Volgens Smit gaat het daar nog veel te vaak mis. Als recente voorbeelden noemt hij Wesepe (met het Voorzieningenhart en de herinrichting van de Raalterweg) en de klachten die geuit werden door de ondernemers.

Smit: “Als het aan de PvdA ligt, gaan we veel nieuwe en betaalbare huizen bouwen. Geen kippenhokken voor veel te veel geld, maar huur- en koopwoningen die bereikbaar zijn voor starters, ouderen en jongeren. We maken ons hard voor het verduurzamen en isoleren van woningen, zodat we energiearmoede tegengaan. Er liggen kansen bij sport- en andere verenigingen. Zij zijn goud waard als het gaat om gezondheid (fysiek en mentaal) en tegengaan van eenzaamheid. Het is voor ons super belangrijk dat alle kinderen bij een club of vereniging kunnen”.

Op de lijst van de PvdA Olst-Wijhe staat Petra Koekkoek op 2 en Martijn Jumelet op 3.

Susanne van der Putt

Susanne van der Putt

Onze nummer 9 op de lijst is Susanne van der Putt uit Fortmond. Over de zorg voor onze ouderen zegt zij het volgende: Iedereen telt mee: onze ouderen “Wij hopen allemaal oud te worden. En dan het liefst zo vitaal mogelijk. En de meeste mensen blijven ook het liefst wonen waar ze wonen. Als dat

Meer over Susanne van der Putt