Door Susanne van der Putt op 29 april 2021

Jubilaris Bakker pleit voor verbreding

“Ja, ik ben net een oude gereformeerde”, zegt Bakker als hij gevraagd wordt of hij na 50 jaar lidmaatschap nog steeds overtuigd lid van de PvdA is. Hij werd lid op zijn 18e in Doetinchem. Later ging er iets mis in de administratie bij een verhuizing waardoor hij opnieuw lid moest worden. “Dus eigenlijk ben ik al veel langer lid maar ik ben er blij mee” zegt hij wijzend naar het gouden speldje.

Bakker vertelt mooie verhalen over zijn rijke verleden bij de partij. Hij haalt herinneringen op aan congressen in de jaren van Joop den Uyl die enigszins smoezelig met een hangend pak rondliep. En hij genoot van partijvoorzitter Annemarie Grewel die erg humoristisch en scherp was. Van 1990 tot 1994 was Bakker lid van de gemeenteraad in Dalfsen.

In zijn werkzame leven was Bakker geschiedenisleraar in Zwolle. “Ik ben een echte verhaaltjesverteller en geen wetenschapper.” Hij was destijds ook lid van het bestuur van onderwijsvakbond AOb noordwest Overijssel. “Ik heb meermaals stakingen georganiseerd. Dan ging de school helemaal plat. Ik herinner me nog de petjes met daarop ‘druk de werkdruk’. We hebben toen ook veel plezier gehad.”

Een advies voor de PvdA heeft Bakker ook: “De landelijke PvdA zou mogen verbreden. Een fusie met GroenLinks als die dat wil, zou goed zijn.” Wat Bakker betreft hoeft de SP daar niet bij want die partij is te dwingend, “maar misschien is dat een vooroordeel van mij uit het verleden”, relativeert Bakker, “ingegeven door de marxistische trekjes van Jan Marijnissen.”

Susanne van der Putt

Susanne van der Putt

Onze nummer 9 op de lijst is Susanne van der Putt uit Fortmond. Over de zorg voor onze ouderen zegt zij het volgende: Iedereen telt mee: onze ouderen “Wij hopen allemaal oud te worden. En dan het liefst zo vitaal mogelijk. En de meeste mensen blijven ook het liefst wonen waar ze wonen. Als dat

Meer over Susanne van der Putt